Se de officiella bilderna på kommande sacai x Nike Blazer Low "Iron Grey" & "British Tan"

Den intressanta silhuetten får sig två nya färger

Chitose Abe’s sacai har på senaste varit aktivare än någonsin, inte minst med dess Nike-samarbeten. För tillfället verkar hon & sportjätten inte vilja rusha ut nya modeller, utan bygga en stadig bas med de silhuetter som redan visats upp. Detta är precis vad som sker på kommande sacai x Nike Blazer Low ”Iron Grey” och ”British Tan”.

”Iron Grey” cementerar sacai’s låga Blazer bland eliten, genom att äntligen ge den en mindre experimentell, svartvit färgställning. Märkets klassiska Blazer Low fortsätter på det dekonstruerade spåret med en helvit sula och svart tå samt övre. Dubbla Swoosh, dubbla lace-paneler, och dubbla tungor – allt följande färgschemat med en i svart, och en i vitt. Resultatet blir en sko som bara skriker Japan & Tokyo, ett drag som kan få många hypebeasts att drägla.

”British Tan” tar ett mer klassiskt fast experimentellt spår. Sulan kommer åter igen i helvitt, men denna gång är den inte en av färgerna i fokus. I stället fångas ögonen av blandningen mellan brunt & rött, med den förstnämnda i dominans. Läder ses täcka en slät mocka i mixen. Det blir en mycket intressant variant på Blazern, och följer definitivt Abe’s märkes kreativa riktning mer än de flesta tidigare skor.

Modellerna är satta på release med en veckas mellanrum – nämligen den 4e augusti för ”Iron Grey” och den 10e augusti för ”British Tan”. Bara att lägga alarm, och inte missa inte din chans att få tag på nästa sacai-släpp!

Följ Dopest för mer info om kommande släpp och håll utkik på vår releasekalender för mer…