Se Lewis Hamiltons 5 bästa fits

Från helgens stilrena Rick Owens-look till helt rosa Heron Preston, Formula 1-föraren har gett stil till racebanan de senaste åren

Få har blivit så ikoniska för Formel 1, både på och av banan, som Mercedesföraren Lewis Hamilton. Som meste världsmästare någonsin har egentligen inte något att bevisa, så därför har på senare år börjat sopa banan med konkurrenterna i modevärlden istället. Både som ambassadör för Tommy Hilfiger och på egen hand.

Tillsammans med sin stylist Eric McNeal (som bland annat jobbat för Supreme) har visat upp stilar som har varit svåra att ignorera. Från färgglatt till monokromt, från streetwear till avant-garde, engelsmannen har mer än en look i sitt register. Här är fem av de bästa sedan 20-talet tog sin början:

Brasilien, 2022. Foto: F1

Brasilien, 2022

I den gassande Sydamerikanska-solen passar inget bättre än blekta jordtoner, något som Lewis levererade med råge inför sprinten i Brasilien 2022. Kläderna var uteslutande från italienska klassikern Fendi, med en sliten jeans-overshirt, ett par kolafärgade jeans och vad som ser ut som en luftigt stickad t-shirt under. Allt med en solblekt finish som toppas av med ett par stilrena solglasögon. På fötterna tog han dock ett mer okonventionellt val för miljön, nämligen ett par Timberland-boots. Ett val som inspirerades av hans stylist bakgrund i New York.

Turkiet, 2020. Foto: F1

Turkiet, 2020

Mitt under pandemin var det många som passade på att rensa sina garderober. Fast i hemmet blev det underhållning av att slänga ihop fits med plagg man inte sett på länge, med varierande resultat. Inför Turkiet 2020 såg det ut som att Lewis Hamilton hade gjort något liknande, men ändå lyckats få fram en helhet som funkar. Med en boxy-fit Prada skjorta mixad med NBA-Stjärnan Russell Westbrooks egna märke Honor the Gifts bilmekaniker-byxor fick han ihop en outfit som både passar på runwayen och i garaget.

Toscana, Italien 2020. Foto: F1

Toscana, Italien, 2020

All over prints är en ett fashion statement som både är enkelt och svårt att få till. Slår det fel ut ser man både lat och fantasilös ut, men det är fin linje mot att vara obrydd och stilren. Lewis löste det snyggt med en full-checkered fit från MSGM bestående av shorts, en kortärmad skjorta och en bucket-hat. Dessutom toppade han av det med ett par lätt röd-tonade solglasögon med matchande klocka. Den här kanske är en vattendelare, men vi på DOPEST är överens om att den träffade rätt.

Imola, Italien 2020. Foto: F1

Imola, Italien, 2020

Vi fortsätter på det heltäckande spåret, lite halvt iallafall. I ett klarrosa jeans-set från streetwear-gränsflyttaren Heron Prestons collab med Levi’s intog han Imola i ett av modevärldens huvudland Italien. Outfiten kompletterades med en enkel vit t-shirt och (som vanligt) ett par klassiska solglasögon, denna gång från Gucci. En outfit som är skrikig och simpel på samma gång, en ganska bra beskrivning på Hamiltons stil överlag.

Saudiarabien 2023. Foto: ridiclewis_ via Instagram

Saudiarabien, 2023

Vi avslutar med den allra senaste fiten från Saudiarabiens Grand Prix i söndags. Här rullade han upp i en full Rick Owens dress, med ett par parachute-pants och en semi-ärmlös topp från den senaste kollektionen. Den helsvarta outfiten toppades av med ett silvrigt armband från Hatton Labs och som vanligt, ett par solglasögon från Prada. Ännu en enkel, lyxig och samtidigt vågad look som visar att han trots sitt 16:e år i Formel 1 är långt ifrån att tappa takten.