Se Marvels första teaser för kommande serietidningen "Secret Empire"

Marvel uttökar den redan gedigna katalogen med nytt material

Secret Empire är den nyaste Marvel berättelsen skriven av Nick Spencer som är skaparen av legendariska Captain America och illustrerad av Steve McNiven. I denna berättelse är Marvel Universe är under belägring av en förrädare. I Handlingen kommer vi se The Avengers, Champions, Guardians of the Galaxy, Defenders, X-Men, Spider-Man mfl slå sina påsar ihop för att bekämpa Hydra, the Red Skull och Captain Americas förräderi.

Handlingen kommer att vara en avgörande vändpunkt för Captain Americas karaktär, eftersom det visar en ikon av amerikanska ideal vända sig till fascismen. Marvel har väckt kontroverser över de  politiska övertonerna som finns genom hela historien – en ond organisation som försöker ta kontroll över den amerikanska regeringen – Men skaparna och Marvels redaktör och chefsredaktör Axel Alonso förnekar några direkta paralleller till nutida politik.

Secret Empire #1 anländer till butiker den 3:e maj, och en 10-sidig ursprunglig Secret Empire historia kommer att finnas tillgänglig på ’Free Comic Book Day’ den 6:e maj.