Se officiella bilder på Matthew Williams x Nike's Zoom MMW 4

Skorna väntas släppas i år - eller tidigt 2021

I början av året avslöjade designern Matthew M. Williams, grundare av 1017 ALYX 9SM samt creative director hos Givenchy, sitt samarbete med Nike på silhuetten Nike Zoom MMW 4. Nu får allmänheten äntligen ta del av de officiella bilderna.

Sneakern har en agressiv design som snabbt drar åt sig blickar. Den kommer i jordnära färger. Överdelen, som är tillverkad i mesh, har en neutral beige ton. En detalj som väcker uppmärksamhet är den transparenta gummisulan – som kommer med air-dämpning vid den främre delen.

Nike Zoom MMW 4 har förvrängda proportioner som skapar en futuristisk och edgy silhuett. Bland annat sticker sulan ut på bakre delen av skon – något som setts på populära modeller som sacai x Nike Vapor Waffle. Vi ser kontrasterande detaljer i silverfärgad metall, mörkgrönt och svart. Skorna kommer med mycket smala, svarta skosnören, MMW-branding samt en tryckt Swoosh längs med sida.

Enligt gamla rykten ska skon släppas under december, men till följd av covid-19 finns det en stor risk att det kommer bli förseningar. Matthew Williams x Nike’s Zoom MMW 4 väntas, om inte i år, släppas tidigt 2021 via Nike SNKRS.