Se Spotifys toppartister, -låtar och -album år 2019

Se vilka artister som har dominerat den svenskbaserade streamingtjänsten under 2019!

2019 har varit ett händelserikt popår med flera stornamnssläpp som har tävlat om att fånga lyssnarnas uppmärksamhet och tid. Vilka som har varit mest framgångsrika med detta kan bedömas av flera parametrar, och ett av dem är Spotifys årsrankning, som släpptes ut idag.

Post Malone har varit en klar segrare med avseende på sina Spotifysiffror, där han blev årets mest spelade artist med både årets mest spelade låt, "Sunflower" och album, Hollywood's Bleeding.

Efter honom streamades Billie Eilish näst mest av den svenska streamingplattformens lyssnare, genom albumet WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?, som ackumulerat över 6 miljarder spelningar på alla sina låtar. "bad guy" blev då årets näst mest streamade låt.

Poptrap-stjärnan Ariana Grande kom på tredje plats som mest spelad med sitt album thank u, next. Singlarna "7 rings" och "thank u, next" har varit en bidragande faktor bakom detta.

Spotify har gjort en snygg, detaljrik illustration som sammanfattar sina sammanställda resultat. Som det sägs så säger en bild mer än tusen ord, så se den nedan:

https://images.complex.com/images/fl_lossy,q_auto/ttw5hcehb7hvca759nsn/wow