Se trailern till ’Beau Is Afraid’ från skaparen av Midsommar och Hereditary

Joaquin Phoenix ute på äventyr i Ari Asters tre timmar långa skräckkomedi

Sedan Oscarvinsten i samband med Joker, för sin tolkning av karaktären med samma namn, har Joaquin Phoenix inte tagit ett enda snedsteg. Nu kan vi se honom i trailern till en av årets mest efterlängtade filmer, Ari Aster's Beau Is Afraid.

Efter att Hereditary och Midsommar katapulterade Ari Aster till internationellt hyllande trädde han in i 2020-talet som en av årtiondets mest lovande filmskapare. Även om den senare filmen blev något av en oavsiktlig komedi för svenskar är det svårt att neka att regissören ligger i framkant när det kommer till nyskapande psykologiska skräckfilmer.

Trailern avslöjar inte mycket, men vittnar om att filmen lär vara regissörens mest ambitiösa projekt hittills. Vi följer Beau, en ängslig man som efter ett besök hos sin överbeskyddande mamma måste vandra en livslång resa hem. På den oförutsägbara vägen måste han också göra sig kvitt övernaturliga hot och inre demoner. Projektet har beskrivits som en över tre timmar lång surrealistisk skräckkomedi, som utspelar sig över flera årtionden. Under resan kommer publiken stöta på huvudkaraktären i minst fyra åldrar, vilket är synligt på filmens poster.

Beau Is Afraid har USA-premiär i april, men något datum för svensk biopremiär har ännu inte avslöjats. I filmen medverkar även Nathan Lane, Patti LuPone, Amy Ryan, Kylie Rogers, Stephen McKinley Henderson, Hayley Squires och Michael Gandolfini.

Senare i år kommer Phoenix spela Napoleon Bonaparte i Ridley Scotts Napoleon, som kommer ha premiär på Apple TV+. Nästa år återvänder han även som Jokern i Joker: Folie á Deux.

Se trailern till Beau Is Afraid nedan!