Seedy levererar drill på högsta klass med nya singeln "Kurt Cobain"

Skiftar sound för sitt första släpp i år

Seedy’s somriga och sköna sound har under de senaste åren ständigt imponerat och utvecklats – samt blivit ett kännetecken för artisten. Trots sina ringa fyra år i branschen har han redan släppt collabs med artister som Jireel och Denz, samt samarbetat med några av Sveriges hetaste producenter. Efter att ha tagit en paus från släppen 2021 är han äntligen redo att visa upp vad han arbetat på, med den drill-inspirerade ”Kurt Cobain”.

Den som tidigare vänt sig till Seedy för den somrigare afrobeat-spellistan, kan idag utöka hans närvaro till de lite hårdare listorna. På ”Kurt Cobain” låter sångaren självsäkrare än någonsin, vilket får honom att lysa på det mörka beatet. Han visar sårbarhet samtidigt som han triumferar, och ger sig själv en klapp på axeln. Han ger oss även insikt om spåret bakom scenerna.

”KURT COBAIN” handlar om att jag varit underskattad alltför länge och att jag kommer börja ta mer plats i branschen utan att hålla mig tillbaka.”

Om det skiftande soundet hade han dessutom detta att tillägga:

”Jag gjorde mycket afrobeats förut men behövde ta ett steg tillbaka för att lära mig nya saker och utvecklas som artist. Under den tiden blev Pop Smoke en stor förebild för mig-dels på grund av vår likhet i rösterna och dels för hans sound. Det var då artisterna Dutchavelli och Abra Cadabra dök upp i mitt flöde. Deras storytelling och visioner klickade så bra med hur jag tänkte. En dag sa det bara klick och här är jag nu […]”

Produktionen består av klassiska drill-drag som rullande 808’s och diskreta pianomelodier, som Seedy rattar med galans. Han sticker ut från bunten med sina inslag av engelska, som tillsammans med dess brittiska brytning känns som skräddarsydd för soundet.

”Kurt Cobain” är den första singeln från rapparens kommande EP FAN AV MIG som planeras att släppas senare i höst, och blir till Seedys första fulländade musikprojekt sedan debutsingeln ”Alice” från 2017.

Lyssna på ”Kurt Cobain” i DOPEST Playlist nedan!