There’s a ’New Drilla In Town’ när Seedy släpper debut-EP

”Det känns som att Sverige behöver det här, och jag får för första gången kanske vara mig själv,”

Seedy är långt ifrån ett nytt ansikte på den svenska musikscenen. 2017 kom debutsingeln "Alice", och han fick snabbt ögonen på sig av såväl fans som branschen. Trots fyra år som aktiv i gamet, är det inte förrän nu vi får ta del av debut-EP:n. Och kanske blir det som bäst när man inte stressar fram processen? För när Seedy släpper New Drilla In Town går det inte att beskriva det som annat än att han känns reborn.

Att Seedy valt att ratta om från afrobeat till Drill fick vi förstå när han introducerade oss till singeln "Kurt Cobain" tidigare i år. Det blev det första smakprovet från ett fullfjädrat Drill-projekt. När Seedy switchar om till ett mörkare sound känns det så pass naturligt att man kan fråga sig hur han inte kan ha testat på det tidigare. Hans djupa och mörka stämma är som gjord för Drill, något som utnyttjats av namn som Pop Smoke och Fivio Foreign. han kombinerar element från genren - från såväl UK som US.

 

"Mitt sound är internationellt, mörk och ibland destruktivt men alltid kraftfullt"

-Seedy

 

New Drilla In Town jobbar Seedy med stjärnproducenterna Castro och Picasso On The Beat. Tillsammans har de skapat en skarp ljudbild som går hand i hand med Seedy's vision. Drill-genren är inte ny - men har fått ett stort uppsving världen över de senaste åren. Inte minst i Sverige där vi sett många namn testa på soundet. Och med debut-EP:n annonserar Seedy bokstavligt talat att det är en "New Drill In Town". Genren känns som gjord för Seedy och vi ser fram emot att ta del av hur man pushar och utvecklar svensk Drill. "Det känns som att Sverige behöver det här, och jag får för första gången kanske vara mig själv," säger Seedy om projektet.

Lyssna på New Drilla In Town med Seedy nedan!