Se Seinabo Seys kortfilm med COLORSxStudios

Artisten linkar upp med studion bakom ”A Colours Show” för att dels framföra titelspåret, men även bjuda in till tankarna bakom albumet

Albumet "THE ONE AFTER ME" släpptes den 26 maj och är Stockholmsbaserade världsartisten Seinabo Seys första album på fem år, något hon nyligen krönte med att vara förband åt idolen Bon Iver på legendariska arenan Dalhalla tidigare i sommar. Hon återvände efter pausen som en artist som har hittat tillbaka till sig själv, samt friheten att skapa på sina egna villkor, vilket resulterade i hennes ärligaste projekt hittills.

När världen isolerade sig under pandemin blev musikstudion den trygga plats där Seinabo kunde skapa musik utan press. Denna förändring återspeglas i albumets 14 spår, som Sey beskriver som den största musikaliska vändpunkten i hennes karriär. Genom tyska studion COLORSxStudios utvecklar Sey ytterligare den narrativa och konstnärliga betydelsen av "THE ONE AFTER ME" genom en kortfilm.

"Det är en stor ära att ha samarbetat med COLORS, att ha dessa bilder och berättelser som följer med och på många sätt kompletterar det här albumet är en dröm som går i uppfyllelse. Kapitlen belyser perfekt den största lärdomen jag fått av att göra den här musiken, det är en berättelse om ansvar, förlåtelse och kärlek. Att ha fått göra detta är ett minne som jag kommer värna om för alltid", säger Seinabo Sey.

Kanske allra mest kända för "A Colours Show" på Youtube har studion skapat en av musikvärldens mest uppskattade plattformar för att visa upp live-versioner av artisters låtar online. Broder John var fram tills nu enda svensk som jobbat med studion, men nu gör alltså Seinabo både ett framträdande i "A Colours Show" samt en kortfilm där albumets koncept utvecklas ytterligare.

Lyssna på Seinabo Seys album "THE ONE AFTER ME" nedan!