Seinabo Sey tolkar klassikern "Sol, Vind och Vatten"

Artisten är aktuell för 'Så Mycket Bättre' senare under året men har redan nu satt sin prägel på en legendarisk låt

För ett år sedan släppte Seinabo Sey sitt tredje album – och sitt första på fem år – The One After Me. Ett album som hon nyligen Grammisbelönades för. I höst är Seinabo Sey en av deltagarna i TV4-programmet Så Mycket Bättre tillsammans med bland andra Simon Superti, men redan nu har hon börjat tolka klassiker då hon idag släpper ”Sol, vind och vatten”, sin version av Ted Gärdestads tidlösa låt.

”Låten symboliserar den svenska sommaren för mig, med dess ljusa nätter och vackra natur. Det är en tid då allt känns lite lättare och mer hoppfullt, vilket jag tror att vi alla behöver just nu, berättar hon. Ted Gärdestad, och sommarlov, är på många sätt och vis det bästa vi har i Sverige”, säger Seinabo.

Hon började spela covern under sin senaste turné fick hon god respons, vilket blev ett uppvaknande för att sjunga låtar på svenska till skillnad från hennes föredragna engelska.

”När jag sjöng ”Sol, vind och vatten” på turnén så fick det mig att förstå att det är kul att sjunga på svenska, för att folk sjöng med i låten på ett annat sätt. Och att jag blev nyfiken på hur det skulle kännas att skriva sådär vackra texter”, säger Seinabo Sey.

Lyssna på ”Sol, vind och vatten” på Spotify!