Spotify Singles är ett initiativ där artister bjuds till en Spotify-studio för att spela in två låtar. En nytolkning av en utav artistens egna hitlåtar, och en cover. Spotify Singles har sedan tidigare studios i Los Angeles, New York, Nashville och London. Där har stjärnor som Taylor Swift, Ed Sheeran och Sam Smith spelat in musik.

 

“Vi har haft rätt många olika demoversioner av “Breathe” och jag har alltid tyckt att det vore kul att få visa låten i en lite souligare tappning, Spotify Singles känns perfekt för det.” - Seinabo om den nya versionen

 

Nyligen öppnade Spotify Singles en studio på sitt huvudkontor i Stockholm. Spotifys nordiska VD, Jenny Hermanson, berättar att den nya studion kommer ge svenska artister möjligheten att spela in musik på hemmaplan. Under våren kommer Spotify därför bjuda in artister för att skapa musik. Den första svenska stjärnan att spela in där, blev ingen mindre än Seinabo Sey. I dag släpptes de två nya singlarna. En soul-version av artistens hitlåt "Breathe" samt en cover av rockmusikern Roky Ericksons låt “For You”. Den sistnämnda är något oväntad men: “Min kompis Isak Alverus visade mig ett klipp på Roky för två år sen, jag slogs av hur vackra orden är plus att melodin är helt fantastisk. Sen dess så har jag gjort fyra olika versioner av “For You”, det känns fett kul att den äntligen har landat och att vi fick till en version som jag verkligen älskar.” säger Seinabo. 

Lyssna på låtarna som är inspelade i Spotify Singles-studion i Stockholm, nedan!