Foto: Pressbild / Faramarz Gosheh

Lyssna på “Swim Away” med Seinabo Sey

Från kommande album

Den hyllade sångerskan Seinabo Sey är tillbaka med en ny singel. Hon släpper nämligen “Swim Away” som blir den andra låten från hennes kommande album. Plattan, vilken blir den tredje i hennes diskografi, väntas komma nu till hösten.

“Swim Away” beskrivs som en euforisk pop-låt. Den är skriven av Seinabo Sey själv, tillsammans med Hannes- och Marcus White, samt Rasmus Lindelöw. Seinabo hörs berätta om vikten av att tro på sig själv och våga släppa taget om det förflutna. 

“Förut har många av mina låtar handlat om kärlek jag inte har fått, nu handlar det om hela processen att vara i en relation. Om att våga öppna upp och våga bjuda in människor i sitt hjärta,” berättar Seinabo Sey om låten. 

När den Grammis-prisade sångerskan nu är tillbaka med ny musik, beskriver hon det som att hon hittat tillbaka till sig själv. Men också att hon återigen funnit kärlek för det som en gång i tiden lockade in henne i musiken - den R&B och reggae som spelades i Gambia på morgonen. Hon berättar även att det känns som hennes största musikaliska vändning i karriären hittills - och har jobbat med flera nya producenter och låtskrivare. 

Lyssna på “Swim Away” i väntan på albumet som släpps i höst.