Shaa släpper singeln "Mon Ami" med Oliver Dado & Hamodii

Första produktionen stormades av insatsstyrkan.

Det nystartade produktionsbolaget Sixteen släppte förra veckan sin första produktion i form av Shaa ”Mon Ami” som gästas av Oliver Dado och Hamodii. En trio från Trollhättan, norr om Göteborg.

Artisten Shaa har länge skrivit texter utan någon tanke att släppa något. Tills han träffade Oliver, som står för refrängen i låten. Tillsammans lyckades de skapa debutsingeln ”Mon Ami”. Oliver Dado som är en av medgrundarna till Sixteen kommer att satsa på musikkarriären 2019 med b.la. uppbackning av stjärnproducenten Tommy Black. Hamodii som gästar har under åren släppt en del musik själv och även varit en del av Delli Music Group gör detta som sitt sista musikaliska framträdande.

Den ambitiösa videon kom dock inte problemfritt. Under inspelningen till videon stormades de av insatsstyrkan med automatvapen och sköldar, något som förstörde en del inspelat material och resulterade i en försening av videon. Det var vid inspelningen av lägenhetsscenen då teamet hade en del låtsas-vapen som noterats av grannar som antagligen ringt polisen vilket lett till att insatsstyrkan ingrep. Vid scenen hade de även skådespelare med inhyrda polisuniformer.
”Några sekunder senare när de första poliserna säkrat området utanför kommer ca tio stycken insatspoliser med full krigsmundering. Murbräckor, tårgas, bombkläder, ja alltså rubbet och stormar lägenheten, jag blir beordrad av polis att lägga mig på mage, och fick handfängsel på mig.” säger en av grundarna
Insatsen tog tre timmar och man bröt även upp dörren till grannen då polisen misstänkte en omfattande verksamhet på hela våningen. Polisskådespelarna blev frihetsberövade hela dagen och alla inhyrda vapen blev beslagtagna.