Rappade tidigare som Rosh – nu öppnar Shabbe upp om sin könskorrigering

Slog igenom under mitten av 10-talet med remixen till Linda Piras "Knäpper Mina Fingrar" – berättar om sitt liv i intervju med P3 Din Gata

När rapparen Rosh slog igenom på den svenska scenen var det med en explosiv vers på remixen till Linda Piras klassiker ”Knäpper Mina Fingrar” 2013. Egna singlar som ”Karma”, ”Svart Diamant” och ”Rosh Hour” följde och 2017 deltog även Rosh i en uppsättning på Dramaten.

Under en längre tid har det dock varit tyst från Rosh, utan ny musik sedan 2018. I en intervju med Petter Hallén P3 Din Gata har artisten nu gått ut under namnet Shabbe och berättat att han genomfört en könskorrigering.

Genom intervjun berättar Shabbe om sin resa från barndomen till hiphopkarriären och hur bristen på förebilder som kände som han. Han beskriver det som att ”hiphopbranschen är homofobisk och transfobisk”, med målet att vara en del av en positiv förändring.

”Om det bara skulle funnits en person som jag kunde kolla på, så hade den här resan nog blivit lättare än den var”, säger Shabbe.

Shabbe berättar hur ungdomen kantades av missbruk och problem med skola, mycket på grund av bristen på stöd och kunskap om könsdysfori (när din könsidentitet inte stämmer överens med det kön du registrerades som när du föddes). Musiken blev dock en räddning och vänner som DJ Taro skulle även bli viktiga för hans personliga resa.

”När musiken kom var det som att det blev okej för mig att bli den jag är. Jag skulle inte suttit här om det inte vore för musiken”, säger Shabbe.

Shabbe berättar även att han planerar att släppa ny musik igen framöver, så håll utkik på dopest.se för uppdateringar. Du kan se hela intervjun på P3 Din Gatas Youtube-kanal ovan!