Shakira: "Jag har skrivit min sista låt om Piqué"

"Última" från det nya albumet 'Las Mujeres Ya No Lloran' avslutar kapitlet efter otrohetsskandalen – "man grät i studion"

Världsstjärnan Shakira är tillbaka med sitt första album på sju år, ett projekt som hon nyligen pratade om med Zane LoweApple Music 1. Hon besökte studion inför releasen av hennes tolfte studioalbum Las Mujeres Ya No Lloran (Women No Longer Cry) som släpptes på fredagen den 22:e mars. Där berättade hon om tankarna bakom albumet, skapandeprocessen och hur var sin karriär/liv hon ser sig själv just nu. Detta inkluderade situationen med hennes ex-man, före detta Barcelona-spelaren Gerard Piqué.

I ”Última” en av två ballader på albumet, uttrycker Shakira sin tacksamhet för tiden med Piqué och att deras olika livsstilar, trots försök att försonas, ledde till att deras förhållande tog slut. En mer förlåtande ton till skillnad mot tidigare ”dissar” som ”TQG” med Karol G och “Bzrp Music Sessions, Vol. 53″ med Bizzarap.

Hon berättar att hon spelade upp den för en chef på sitt skivbolag, som började gråta efter att ha hört den. Detta övertygade både henne och bolaget att inkludera den på albumet, trots att det var precis innan den skulle tryckas.

”En man började gråta med den här låten och jag tänkte: ’Okej, jag fattar’. Det handlar inte bara om mig. Den här låten handlar inte bara om mig, eller honom … Men jag är glad att jag kunde ta med den på albumet, även om det är den sista låten, den sista låten som jag skriver till honom. Hoppas jag, men jag kan alltid ändra mig”, säger Shakira till Zane Lowe.

Shakira och Piqué separerade under 2022 efter ett 11-årigt förhållande, något som Piqués otrohet ska ha haft en stor del i. Shakira använder inte någon större del av intervjun med att prata om sitt ex, men menar på att musiken i albumet blir ett avslut på det kapitlet.

Lyssna på Las Mujeres Ya No Lloran på Spotify!