Shazam låter dig hitta live-spelningar i din närhet

Vill göra konsertplanering enklare

Musikupptäckarappen Shazam har nu introducerat en funktion som kort och gott kallas för ”Concerts”, där syftet är att låta användaren upptäcka kommande livekonserter i sitt närområde baserat på deras Shazam-historik. Appen har funnits ända sedan 2008 och blev en tidig hit på App Store då den analyserar musik bara genom att höra den, en stor hjälp för alla som är dåliga på låttitlar och/eller artistnamn.

Under kategorin ”My Music” erbjuds personliga rekommendationer baserade på ens Shazam-historik, vilket tidigare endast gällt för låtar, album etc. men som nu även inkluderar live-spelningar. Du kan nu enkelt bläddra, söka och filtrera konserter efter artist, datum, plats och även utforska trendande evenemang i och utanför ditt område.

Du kan även spara och återbesöka evenemangssidor, sätta påminnelser för kommande spelningar, få översikt över biljetter och få tillgång till exklusivt material från utvalda artister. Detta innefattar bland annat nya Apple Watch-urtavlor, behind-the-scenes-videor, turnébilder, spellistor och mycket mer.

Tanken är att ”Concerts” ska komplettera de tidigare funktioner som Shazam har lanserat under året för iOS. Genom ”Spotlight” kan du till exempel följa dina favoritartister så att du inte missar något. I ”Maps” kan du få tillgång till Apple Music-guider som visar ställen för live-spelningar runt om i världen. Slutligen, i Apple Music-appen, kan du använda ”Set Lists” för att följa stora turnéer, läsa mer om produktionen bakom och se kommande spelningar.

”Concerts” är tillgänglig redan nu i Shazams iOS-app och kommer snart till Android. Kommande konserter i Spotlight Search är också nu tillgängliga i iOS 17.