Shazam introducerar funktionen Concert Discovery

Upptäck kommande konserter hos dina shazamade artister

Vi är många som har Shazam att tacka för att ha lyckats identifiera låtar som spelats runt omkring oss. Faktumet är att över 225 miljoner människor världen över använder funktionen, och mobilappen identifierar över 1 miljard låtar per månad. Nu introducerar Shazam sin senaste funktion, Concert Discovery, som en serie konsertfunktioner som gör det enkelt för användare att hitta kommande konserter hos sina favoritartister.

Genom att shazama en låt och söka efter den i appen eller på Shazams webbplats, kan användare hitta konsertinformation och biljetter för kommande konserter i närheten. Användare kan även skapa en Shazam-artistsida för att utforska datum, tider och platser för kommande liveshower, klicka på valfri konsert för att se ytterligare turnéinformation, söka upp detaljer och lägga till händelser i sin egen kalender.

“Shazam har en lång historia av innovation inom att upptäcka musik och koppla samman artister och fans”, säger Oliver Schusser, Apples VP för Apple Music och Beats. ”När livemusiken nu återvänder är vi glada över att ge Shazam-användare tillgång till konserter och artister ännu fler möjligheter att bli upptäckta. och därmed öka artisters exponering”.

Shazams nya funktioner använder konsertinformation från tjänsten Bandsintown för  evenemangsrekommendationer och artistupptäckter. Det är en välkänd plattform med över 68 miljoner musikfans och 560 000 artister, managers, skivbolag och bokningsagenter världen över. Nu kan även artisterna själva göra sin turnéinformation tillgänglig för Shazam via Bandsintown For Artists.

“När livemusiken återvänder har vi ett uppdrag att hjälpa artister att få mer synlighet för sina spelningar, menar Fabrice Sergent, Managing Partner hos Bandsintown: ”Den uppdämda efterfrågan från fans som är ivriga att äntligen gå på konserter möts av en oöverträffad nivå av liveshower från artister på turné”.

Shazams nya konsertsidor är tillgängliga nu via iOS- och Android-apparna, och via Shazam.com.