Bekräftat: Succéserien 'Shogun' får fler säsonger

Serien om den japanska ledaren Lord Yoshii Toranaga & den engelska sjömannen John Blackthorne fortsätter – här är allt vi vet

FX, Hulu och författaren James Clavells dödsbo arbetar just nu med att förlänga det kritikerrosade globala succédramat Shogun och utveckla sagan med ytterligare två säsonger av dramaserien som går att streama på Disney+ i Sverige.

Få serier har haft ett sådant genomslag under 2024, med historien om Lord Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) som måste samarbeta med den engelska sjömannen John Blackthorne (Cosmo Jarvis) i kampen mot sina politiska rivaler. Serien är baserad på en novell av James Clavell, men även av en populär tv-adaption som gjordes på 80-talet.

Seriens viktigaste kreativa partners, inklusive medskaparna, exekutiva producenterna och manusförfattarna Justin Marks och Rachel Kondo, exekutiva producenten Michaela Clavell samt seriens stjärna och producent Hiroyuki Sanada, är med i utvecklingsarbetet. Produktionstiden är inte fastställd, men ett författarrum håller på att samlas och produktionen kommer att inledas redan i sommar.

Under sina första nio veckor har Shogun blivit FX:s mest sedda serie någonsin baserat på antalet streamade timmar. Alla 10 avsnitt av säsong 1 av Shōgun, som avslutades den 23:e april 2024, finns tillgängliga för streaming på Disney+ globalt.