Sickan

Sickan ger oss efterlängtade ”GET THE POINT”

Tiktok-hitten är en fullträff från start till slut

Om det finns någon som på senaste tagit Hipgopsverige med storm är det utan tvekan den mystiska Sickan. Efter de hyllade singlarna "SÖDER OM 08", "INGEN IDÉ", och "VÄGSPÄRR" fastnade många för hans smarta och moderna bars, samt unika flows. Även om det hittills varit stenhård drill på rapparens meny, tar Sickan ett steg åt det studsigare och hållet på "GET THE POINT".

Låten har under ett flertal veckor uppmärksammats på TikTok där användarna inte kunnat fått nog av det medryckande introt. Där har en snippet över 1k creations. Resten av låten  fortsätter på de snabba kicksen och sköna pianomelodier från producenten AQ. På något sätt låter basen helt organiskt under Sickans röst, som tidigare snarare rappat över drill-808's. Han ställer en retorisk fråga från start "Vilken fest? Ser det ut som jag dansar"; något som vi lyssnare troligtvis har svårt att motstå under låtens gång tack vare dessa element.

Texterna fortsätter på samma teman: ännu en gång med iskall leverans och klockren vokabulär. Refrängen bär på många rader som garanterat fastnar i huvudet. Han rimmar bland annat Van Nilsteroy med att konvertera SEK till Cryptocoins - på ett något komiskt men fullständigt lysande sätt.

Sickan fortsätter imponera på "GET THE POINT", som visar oss en ny sida av rapparen. Trots att singeln visserligen bär på färre drill-element, låter soundet fortfarande lika rått, kallt, och fräscht - vilket redan får oss längta efter mer.

Lyssna på "GET THE POINT" i DOPEST Playlist nedan!