• Foto: Sidemen

Så ser du The Sidemen Charity Game på lördag

Det brittiska Youtube-kollektivet är tillbaka med ännu en stjärnspäckad fotbollsmatch, gästas av iShowSpeed m.fl

Den brittiska YouTube-gruppen The Sidemen, bestående av stjärnor som KSI & Wroetoshaw, bekräftade tidigare i somras att de kommer att spela sin årliga fotbollsmatch för välgörenhet nu på lördag den 9:e september.

Gruppen lanserade konceptet under 2016 och gjorde det snabbt till en årlig tradition med gäster från hela Youtube-världen. Efter några års uppehåll på grund av pandemin återvände matchen 2022 och på lördag är det dags igen. Biljetterna är slutsålda och matchen spelas på massiva arenan London Stadium, som tar in över 60 000 personer.

Matcherna kommer att spelas av Sidemen själva, som går samman i Sidemen FC tillsammans med utvalda vänner. Deras motståndare består som vanligt av andra YouTubers och streamers, som spelar under lagnamnet YouTube Allstars. Ovan finns hela listan med hittills bekräftade spelare, vilket inkluderar amerikanska Twitch-stjärnorna iShowSpeed, MrBeast & Kai Cenat bland många andra.

Avspark är troligtvis runt 16.00 svensk tid enligt TalkSPORT, även om det inte bekräftats. Hittills är det inte heller bekräftat vart matchen livesänds, men med största sannolikhet kommer den att sändas gratis via Sidemens Youtube-kanal, då så har varit fallet under tidigare år.