De som befann sig på den Kanye-hyllade, GOOD Music-signade rapparen 070 shake:s spelning på Trädgården i somras minns säkert när amerikanskan fick besök på scenen av ingen mindre än Silvana Imam. Till besökarnas förtjusning premiärade artisterna ett sprillans nytt samarbete med låten “Ha Tålamod”. Det publiken inte anade då var att singeln skulle komma att ingå på Silvanas nya album Helig Moder.

 

“Kan du tänka, känna och agera bortom de här påhittade strukturerna? Vad skulle hända om vi insåg vår egen storhet? Vad skulle hända om vi levde som de vi egentligen är? Kraften som skapade allt. Vi är Kraft”

 

Så skrev Silvana på Instagram inför dagens albumsläpp. På Helig Moder får lyssnarna ta del av övernaturlig trap och Silvanas skickliga lyriska förmåga. Det är näst intill omöjligt att sluta lyssna eftersom varje sång känns som ett kapitel i en sagobok, och vi vill läsa den från pärm till pärm. På albumets titelspår “Helig Moder” frågar sig Silvana vem som vill vara som henne. Självsäkert tar hon för sig, och det med all rätt.

 

“Om jag går bort i morgon kommer ni be för mig Stockholm?/ Som Jag bett för dig världen?”

 

“Ta Hand Om”, är en låt om att stå upp för sig själv och den man älskar. Spåret gästas dessutom av ingen mindre än Grammisnominerade Fricky som även medverkar på dancehall-influerade “4h” med Khan-ji. På albumet finns även den hyllade hitlåten “Vikken då",  som släpptes redan under fjolåret. Den harmoniska “Magi som Orlando”, är en av fullängdarens mest lugnare spår och för tankarna till James Blakes atmosfäriska “Barefoot In The Park” ft. Rosalía.

Kanske ringer det bekant i öronen när “Nenene” spelas? I så fall är det inte så konstigt ...  Den råa låten som gästas av up-and-coming Jelassi anspelar på Busta Rhymes och Nicki Minaj låt "#Twerkit”, inspirationen kan även komma från Gillis "Orale" från 2015. Dessutom lånas både text (inledningsvis) och flow från Loxells “VILKA E NI? (Who Dat IZ)” från 2016.  Sammanfattningsvis kan Helig Moder enklast beskrivas som villkorslös kärlek. Självkärlek, kärlek till naturen och människor i ens närhet. Plattan släpps via det egna skivbolaget Naturkraft och är producerad ihop med Nils "Nisj" Svennem Lundberg . I samband med releasen gjordes dessutom en exklusiv smyckeskollektion i samarbete med Göran Kling. 

Lyssna på Helig Moder nedan och håll utkik på Dopest.se efter fler nyheter gällande Silvana Imam!