Silvana Imam släpper ”Känslan” – Sveriges officiella låt till basket-EM

I samband lanseras även en klädkollektion med adidas

Idag släpps ”Känslan”, basketambassadören Silvana Imams låt till basket-EM som avgörs i Spanien 17–27 juni. Medverkar i låtens video gör också landslagsstjärnorna Frida Eldebrink och Kalis Loyd. I samband med släppet lanseras även en klädkollektion ihop med adidas där överskottet används till ett stipendium vars syfte blir att främja basket som inkluderande kraft.

”Känslan när du har målet i sikte, inte känner hur trött kroppen är och du vet bara en sak; vinst. Du kämpar ända in i slutet. Det är en stor ära för mig att göra den svenska basket EM-låten, den kom direkt från mitt flickrum i Jakan, från tidiga AND1-mixtapes till landslagsmatcher i Globen och från mitt hjärta.” berättar Imam om ”Känslan”

Silvana Imams basketintresse är långtgående. Hon började spela basket redan som nioåring. Under sin tid i Järfällas F-86-lag, helst på positionerna forward och shooting guard, spelade hon exempelvis mot de blivande landslagsstjärnorna Frida och Elin Eldebrink. Som hon formulerar det idag:

”Basket tog mig igenom flera tuffa perioder i skolan och den lagandan och drivet bär jag med mig i allt jag gör än idag.”

Spana in musikvideon till ”Känslan” högst upp i artikeln. Låten är producerad av Nisj.

”Basket, musik och mode hör ju ihop och därför är vi extremt glada för detta unika samarbete med Silvana och adidas. Det hjälper oss att sprida basketkärlek på flera olika sätt”, säger Steve Dippel, kommersiell chef för Svenska Basketbollförbundet.