Silvana Imam behöver knappt någon introduktion vid det här laget. Som medlem i kollektivet RMH slog hon igenom stort under mitten av 10-talet med sin politiska, kraftfulla och kompromisslösa hiphop. I en karriär som nu sträckt sig över ett decennium har hon hunnit släppa albumen "Rekviem" (2013), "Naturkraft" (2016) och "Helig Moder" (2019), samt ägnat sig åt många andra kreativa världar som konst och film.

Nu tar hon nästa kliv i karriären genom att gå upp på teaterscenen för första gången. I oktober kommer vi att få se Silvana spela huvudrollen som Hamlet i William Shakespears klassiker med samma namn, en av teatervärldens största verk någonsin. Med premiär på den 20:e oktober sätts nytolkning av föreställningen upp som en moderniserad musikteater i regi av Sunil MunshiKulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

”Jag försöker att inte tänka på det som en teaterdebut eller något som är utifrån utan jag ser det som en chans att få processa en berättelse som nog många av oss kan känna igen oss i. Jag känner stark tillhörighet med Hamlet och jag vet inte vad det är eller varför, men jag väljer att lita på min inre vägvisare och överlämna mig till processen.”, säger Silvana Imam i ett pressmeddelande.

Pjäsen kommer att sätta Hamlet i en både klassisk och moderniserad miljö där han kämpar för att överleva i en verklighet som styrs av den cyniska vuxenvärlden. Han tillåts varken sörja sin döde far eller träffa sin stora kärlek Ofelia. Hans framtid är utstakad och han pressas av kraven som ställs på honom, inte minst när vålnaden av hans döde pappa plötsligt uppenbarar sig och kräver att Hamlet måste hämnas på pappans mördare.

Mer information om pjäsen kommer att dyka upp framöver, så se till att hålla koll på dopest.se!