Silvana Imam är tillbaka med singeln ”5.40 i Grünerløkka”

Första singeln från kommande EP

Silvana Imam är tillbaka. Bortsett från att hon gjorde sportlåtar till fjolårets OS- och basket-EM har rapparen och multitalangen inte gett oss ny musik sedan hennes medverkan i Så Mycket Bättre 2020. Nu bryter Silvana Imam tystnad med dagsfärsk musik. Hon ger oss nämligen den nya singeln "5.40 i Grünerløkka".

På singeln "5.40 i Grünerløkka" hör vi Silvana rappa över ett hiphop-beat med mjuk R&B-sampling. Både det och låttiteln får oss att tänka på Drake (som är känd för att göra titlar med just olika klockslag, som "2pm in Calabasas" eller "5pm in Toronto"). För produktionen står Otman Ben Smail, Jaqe och Nisj. På låten reflekterar Silvana Imam över sitt liv de senaste åren:

”Förra året spelade jag in en film i Norge och bodde då i Grünerløkka [stadsdel i Oslo] och 5.40 är tiden då jag vaknar. Texten är en recap på 2021 och 2020 och även lite på mitt möte med Barack Obama 2019, men mest signalerar den att jag är tillbaka,” berättar hon om singeln.

Och mer musik kan vi vänta oss från Silvana Imam inom kort. "5.40 i Grünerløkka" är den första singeln från hennes kommande EP. Projektet väntas släppas i augusti.

”Jag är excited som ett barn över musik och allting igen”, säger Silvana Imam. ”Jag känner att jag har jättemycket värme och kärlek att ge, och det är det jag vill förmedla med den här låten,” säger Silvana.

Lyssna på "5.40 i Grünerløkka" i DOPEST Playlist nedan.