Simon Superti

Simon Superti debuterar med ”Aska”

En reflektion över det förflutna och allt det som har varit.

Simon Superti är den multifacetterade artisten, rapparen och producenten som länge har figurerat på den svenska hiphopscenen under olika konstellationer och namn, men som nu satsar helhjärtat på sin nya musik på svenska. Han har tidigare producerat hitsinglar som Spring och sensatse singeln Choklad. Född och uppvuxen i Uppsala, med rötter i Italien, så började han skriva musik redan som tolvåring. Efter gymnasiet följde dock en lång tid av destruktiva sidospår och motgångar som löste av varandra.
Debutsingeln “Aska” är en reflektion över det förflutna och allt det som har varit, men som inte längre behöver vara. Låten är ett melankoliskt smakprov på allt det som Simon Superti står för - det ärliga, råa, avskalade och djupa.
Musiken är en fusion mellan hiphop och RnB, med poetiska texter och klockrena melodier. Allt bygger på känsla och “Aska” spelades in på endast tjugo minuter - där Simon gick in i studion med några stödord, och sedan lät orden och melodierna komma till honom i stunden.
“Aska” är den första delen av ett debutalbum som kommer att släppas senare i vår. Simon Superti är även aktuell som en av liveakterna på årets upplaga av Where’s The Music? i Norrköping. Lyssna på singeln nedan och följ Dopest på Instagram för senaste nytt!