Simon Superti släpper sin andra singel "Stockholm"

Känner ni igen melodin?

Den grammisvinnande producenten Simon Superti har tagit sig an rollen som soloartist, och det med storm. Efter att ha släppt den överraskande låten ”Hemlisar” tidigare i höst är han nu tillbaka med uppföljaren ”Stockholm”.

I samma klang blandar han ännu en gång en vis-liknande approuch i musiken, medan låttexten handlar om allvar i samhället. När man startar låten förs tankarna snabbt till Dolly Partons ikoniska låt ”Jolene” – där Superti istället bytt ut texten till en historia om Stockholms nattliv.

”Stockholm” beskriver min upplevelse av huvudstaden under de decennier som jag bott här. Den kom till mig efter att jag pratat med en polare om en fin tjej som hade gått ner sig i festandet runt Stureplan och hur synd vi båda tyckte att det var. Under samma period hade jag och Daniel Ledinsky bestämt oss för att skapa magi tillsammans i studion och det var så låten blev till. Texten och feelingen är helt enkelt baserad på konversationen med min polare.”, säger Simon.

Tillsammans med Daniel Ledinsky, Joakim Åhlund och Joakim Berg har de skapat albumet “Hemlisar” som släpps i november. Albumet har nio unika låtar som innehåller känslofyllda berättelser ur Simon Supertis liv.