Foto: Pressbild

SINAN tillbaka med sommarlåten ”Chiquita”

Orientalisk, positiv och lekfull

Sommaren är snart här och i dag släpper SINAN en singel som kommer passa bra in i playlists när vädret blir varmare. Nu släpper han nämligen den dansanta singeln "Chiquita". Låten blir hans tredje release i år och är något mjukare än hans tidigare släppta "ORO" samt "Själen är svart".

SINANs nya singel "Chiquita" beskrivs som orientalisk, positiv och lekfull. Den har även romantiska inslag. Att det blev just en sommarlåt är ingen slump, låten skrevs i soliga Kanarieöarna. Det är därför inte svårt att se vart inspirationen kommer ifrån. Produktionen är signerad Jippie6.

"Inspirationen bakom låten var dels att jag var utomlands i Spanien. Förutom det hade jag en bra vibe när jag skrev och spelade in låten, men den kom även från andra internationella låtar som gav mig tankeställaren. Personligen tycker jag om låtar likt 'Chiquita' som man kan vibea med och låter lite annorlunda från svensk musik", berättar SINAN.

Det verkar även som att vi kan vänta oss mer ny musik från SINAN i år. Hans management hintar om ett kommande projekt - och kanske till och med internationella samarbeten ... Håll ögonen på SINAN 2022.

Lyssna in dig på "Ciquita" med SINAN i DOPEST Playlist.