SINAN berättar om debutalbumet ’Vem E Vem’

Läs vår intervju med Sollentuna-rapparen här

Idag släpper den Sollentuna-baserade artisten och rapparen SINAN sitt debutalbum Vem E Vem? som ges ut via Emve Music / Caroline Sweden. Plattan består av totalt 10 spår och följer upp EP:n Min Vinkel som kom tidigare i år. Projektet genomsyras av hiphop och trap, och för produktionen står namn som Matte Caliste, DnoteOnDaBeat, och beatsbykzm. Utöver ett gästinhopp från Bob JR på den tidigare släppa “Ghetto” hörs inga features, utan SINANs röst får skina. Nedan berättar SINAN mer om albumet!

Även om Vem E Vem? har en övervägande hård ton, inleds plattan med med det ärliga och emotionella spåret “Borta för gott (intro)”. “Introt ‘Borta för gott’ betyder väldigt mycket för mig, det är den känsligaste låten på albumet” berättar SINAN. Låten handlar om en värld där himlen alltid är grå, och livet kan bli kort. Det är en hyllning till en vän som gått bort och vi hör honom rappa: 

 

“Ingenting är lovat, det var det jag fick lära mig / Men bror jag lovar dig jag ska bli störst en dag, du har mitt ord”

 

SINAN berättar att albumet handlar om den verklighet han ser omkring sig och saker han varit med om. Plattan har fått namnet Vem E Vem? och omslaget pryds av två masker som visar två olika sidor. “Jag har lärt mig att många har flera sidor, man vet inte alltid vem som är med dig i alla lägen och vem som vänder dig ryggen. Vem som är vän och vem som egentligen är fiende” säger han. Just det återspeglar sig på titelspåret “Vem e vem” där han berättar om känslan av att inte kunna lita på någon. 

Det nya projektet beskriv som hårdare och mer varierat än den tidigare släppta EP:n Min Vinkel som var lugnare och mer melankolisk. SINAN har gjort en stor resa sedan han först började släppa musik för flera år sedan. På spåret “Jaguar” beskriver han hur han motbevisat de som inte trodde på honom när han först plockade upp mikrofonen. Mycket har förändrats sedan han släppte den uppmärksammade singeln “Stockholm City” 2016. 

“Jag har utvecklats mycket, både i musiken och som person. I musiken har jag lärt mig att använda min röst på flera sätt än bara i rap och att hitta melodier och som person har jag blivit mycket lugnare.” berättar han. 

På albumet hörs även den tidigare släppta “Ne Oldu”, på vilken vi hör SINAN rappa melodiskt och lyfta sina turkiska och kurdiska rötter. Han hörs för första gången leverera verser på just turkiska, och berättar för Dopest att vi kan förvänta oss mer av det i framtiden. På låten “Ghetto” hörs albumets enda feature - Bob JR. Den unga talangen är likt SINAN från Sollentuna.

“Just nu är det inte så många som håller på med musik, men jag har några unga talanger härifrån som jag kommer hjälpa upp under 2021, tex Bob JR som gästar på låten ‘Ghetto’” säger SINAN när vi frågar hur musikscenen ser ut i Sollentuna.

Det nya albumet Vem E Vem? visar upp SINANs mångsidighet som artist. Skickliga rapverser kombineras med en stark känsla för melodier. Det är ett kvitto på att hårt arbetet ger resultat. Lyssna på Vem E Vem? nedan!