Lyssna på ”Single At 40” med Rhys & Casper The Ghost

Se musikvideon här!

Under helgen släppte Rhys och Casper The Ghost den ultimata pop-punksingeln "Single At 40" - som direkt för oss till gymnasieåren och obesvarad kärlek. När artisterna förenas på det nya spåret tar de gemensamt sina sound i en ny riktning. Rhys rör sig ifrån den renodlade poppen, medan Casper The Ghost tar ett kliv bort från den trap-inspirerade hiphop som är utmärkande för dem.

”Den handlar om två bästa vänner som växer upp tillsammans med en outtalad grej för varandra, som ger löftet att om båda är singlar vid 40 ska dom gifta sig. Och vid nått tillfälle berättade jag om en kompis som brukade kyssa folk på skämt, det tyckte vi var kul så vi tog med det i låten” säger Rhys.

På låten "Single At 40" förenas Rhys och Casper The Ghost i poppunken, inspirerad av amerikanska 00-talets Coming-of-age-filmer. Just poppunk är en genre som ökat starkt i popularitet den senaste tiden. Det tros bland annat bero på TikTok:s "Emo phase challenge" där en tonsätter sina videos med 00-tals poppunk. Därför känns singeln "Single At 40" helt rätt i tiden. Låten får dessutom en tillhörande musikvideo.S

”Rhys är en extremt duktig låtskrivare och sångare, sen har vi liknande estetik och har mycket gemensamt. Vi ville att det skulle kännas som en plot i en film, vilket även inspirerade till videon”, säger Casper The Ghost.

Lyssna på "Singel At 40" med Rhys & Casper The Ghost nedan!