Redan när det stod klart för ca två månader sedan att Skepta skulle inta Stockholm som en del av hans SkLEVEL-turné var det många som jublade. Sist Skepta var på besök i Sverige var det under Way out West 2016. Sedan dess har en del hänt den brittiska stjärnan. Nu intog han Berns igen för en oförglömlig kväll och Dopest var givetvis på plats för att dokumentera detta.

Förutom samarbeten med Nike och EP-släpp har han jobbat ihop med artister som A$AP Rocky, Wizkid och Playboi Carti. Något som definitivt höjde temperaturen inför kvällens spelning på Berns. Med sig hade Skepta b.la. den 22-åriga talangen Lancey Foux, drill-rapparen LD 67 och den mer etablerade Boy Better Know-medlemmen Frisco. En line-up som skulle få Berns att gunga. Det började relativt lugnt med Lancey Foux som klev ut i sin A-COLD-WALL* outfit och fick känna på publiken.

22-åringen som beskriver sitt sound som "oförutsägbart", släppte tidigare i år sin EP Pink II, en uppföljare till Pink från 2015. I september i år släppte han videon till singeln "DYED 2WICE" som gästades av just, Skepta. Lancey har även frontat Jordan-kampanjer i London och har ett stort modeintresse, vilket blir tydligt när han kliver på scenen.

Han skulle sedan följas upp av den maskerade LD från den ökända drill-gruppen 69 från södra London. Masken är för att skydda hans identitet då diskussionerna kring våld och de gängrelaterade kopplingarna med hans musik har gjort honom till en måltavla för polisen. När masken inte är på blir LD istället "Scribz". Han är en av UKs "äldsta" drill-rappare och har blivit en frontfigur för genren som länge kritiserats av myndigheter och polis p.g.a. den våldsamma musiken. Trots en del fängelsestraff var han nu på scen i Stockholm för Skeptas turné. Och det var där energi-nivån i lokalen höjdes då han fick publiken att forma kvällens första mosh-pit, en av många.

 

  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh
  • Foto: @Dopest.se/Ollie Nordh

 

Frisco klev upp på scen efter det, en av grime-veteranerna i UK och som länge tillhört Skeptas kollektiv BBK. Rapparen som varit med i många år men vars inflytande inom grime oftast kan glömmas bort. Frisco  och Skepta går tillbaka många år i tiden som goda vänner. Redan 2004 gästade Frisco Skeptas "Private Caller". Han har alltid levererat bars och grymma verser . Något som han gång på gång visat, b.la. i "Detox" från Konnichiwa. När publiken på Berns under kvällen fick ta del av hans bars, visade han varför han är bar-for-bar king i UK.

Skepta avslutade showen som väntat med hela publikhavet i extas. Han inledde på scen med A$AP Rocky låten "Praise The Lord" och följdes upp med "That's not me" vilket höjde energinivån ytterligare. Hela tiden klädd i sin dress som matchande med det gröna ljuset från lasrarna på scenen. Under den dryga timmen han spelade fick vi höra allt från tidiga klassiker från 2012 albumet "Blacklisted" till låtar som "Hypocrisy", "No security" och årets hitsingel "Energy" med Wizkid. Spelningen slutade med "Shutdown", vilket blev en perfekt beskrivning på hela spelningen.

Spana in Dopest bilder från spelningen ovan!