• Foto: MAINS
  • Foto: MAINS
  • Foto: MAINS
  • Foto: MAINS
  • Foto: MAINS
  • Foto: MAINS

Skepta återupplivar sitt klädmärke MAINS

Grime-legenden har varit sparsam med musiken inför sitt nygamla projekt, se några av UK hiphops största bära plaggen

Skeptas senaste album Insomnia släpptes 2020 och sedan dess har vi endast fått en handfull singlar & gästverser från den legendariske Grime-rapparen från London. Hans fokus har enligt egen utsago istället legat på modevärlden under de senaste åren, vilket nu kulminerat i omstarten hans egna märke MAINES London.

MAINES har funnits sedan 2017, då de sporadiskt släppte sportiga plagg & accessoarer ända fram tills 2021. Om streetwear-märket kändes som att de saknade fokus och mer liknade merch åt Skepta tidigare är han nu tillbaka med en sorts "re-branding", där de siktar på de högre lagren av modevärlden. Märket planeras ha nypremiär på Londons modevecka och har nu höjt förväntan genom att avslöja sitt första officiella drop med Dover Street Market, i form av en runway show som kommer att streamas live på lördag den 16:e september klockan 21.00.

Kollektionens plagg har previewats på Instagram med hjälp av brittiska stjärnan Central Cee. Kollektionen inleds med en enkel t-shirt med en grekisk staty som bär bokstaven "M". Den stora stand-outen är dock jeansjackan med kontrastsömmar och asymmetriska fickor med perforeringar på bröstet, som komplementeras av New Era-keps i denim med platta läderskärmar och metall-pins.

Vi får även några spännande accessoarer, ledda av ett par ovala solglasögon i 70-talsstil som tagits fram i samarbete med modehuset Emmanuelle Khanh. Lite mer oväntat ser vi även en bandspelare i gummi och ett telefonfodral i präglat läder.

MAINS 2023/2024 släpps på söndag den 17:e september exklusivt på Dover Street Markets butiker och online på DSML E-SHOP.