Modeikonen, grime-fadern, och stjärnan i överlag, Skepta, har under de senaste åren tagit sig ut ur den lokala scenen och blivit till en av Storbritanniens största rap-exporter. Med respekt från alla håll och kanter inom industrin har han idag format en legendarisk status, som även kommit med en del hjälpsamma vänskaper som i ASAP Mob, Kid Cudi, och många fler. Efter ett relativt tystlåtet 2021 är han idag tillbaka med nya EP:n "All In", som flexar olika stilar, gäster, och språk.

Ett projekt på fem låtar brukar ofta ha i mål att visa upp några höjdpunkter mer än att bygga en fullständig historia. Det är just det vi får höra på "All In", vars utval smäller från start till slut.

Inledningen "Bellator" kickstartar det hela med ett mörkt beat fyllt med drill-inspiration. Han leker med ordlekar i sina energifyllda vokaler där han bland annat hyllar Pop Smoke och MMA-atleten Michael Page.

"I'ma Pop Smoke him, I'ma do it in Dior

Michael Venom Paige him, I'ma do it Bellator"

"Peace Of Mind" byter sedan EP:ns sound totalt. Vi får röst-samples bakom reverbad sång från Skepta på refrängen, och lämnar sedan över till TeeZe och Kid Cudi. Man On The Moon-artisten flyter klockrent på det himmelska beatet, och ger oss ändå lite utav samma vibbar som vi fick på rapparnas tidigare samarbete, "Show Out". Skeps glamourösa vers tas även till nästa nivå när han hanterar ett par rader på franska alldeles strålande.

Den franska elegansen byts sedan ut mot en lugn och romantisk banger med ingen mindre än J Balvin. Åter igen hör vi britten referera ett helt nytt språk i spanskan med små inslag i versen, och får det hela att skina med kemi.

För "Lit Like This" och "Eyes On Me" släpper Skepta gästerna och går solo, när han bollar två olika stilar. Från Afrobeat-trummor på den förstnämnda, till renodlad grime på den sistnämnda, blir det en skön blandning för alla nya och äldre fans.

Produktionen på EP:n hanteras i stor del av Skepta själv, veteranen JAE5, legenden Ragz Originale och Josh Faulkner, som även var med och skapade Cudi's senaste album.

Lyssna på All In nedan!