Ett ton marmor, ljuspelare och 270 graders projektion utgör svensk-grekiska konstnären Alexander Wesselys nya utställning "Kortex" på Fotografiska i sommar. I den nya utställningen kontrasteras idoldyrkan mot människan genom att skala bort lager av samhällskonstruktioner för att exponera mänsklighetens råa, inre kärna. Vad som började som fotografier har genom åren utvecklats till fotoskulpturer och nu marmorskulpturer, unikt skapade för utställningen som är hans mest omfattande hittills.

"Med Kortex vill vi att våra gäster ska få omslutas helt av Wesselys universum och uppslukas av hans skapande där visuella uttryck studsar mot ett suggestivt ljudlandskap. Utställningen består av allt från unik 3D-teknik till marmorskulpturer och Wessely öppnar upp för reflektion och eftertanke genom sina verk", säger Mohamed Mire, utställningsproducent på Fotografiska Stockholm.

Bland utställningens kronjuveler hittar vi en skulptur av The Weeknd, kallad "ABEL©", samt ett "unikt ljudverk" tillsammans med 070 Shake. Wessely är ingen främling till att jobba med kända artister. På sitt CV har han bland annat storheter som Swedish House Mafia, Avicii, Drake och Rihanna. Du kan se några av hans fotografier i galleriet ovan, men mer finns även på hans officiella hemsida.

Utställningen pågår på Fotografiska på Stadsgårdshamnen 22 i Stockholm från den 12:e maj till den 17:e september 2023. Du kan läsa mer om museet och boka biljetter (du kan dock även gå drop in) på deras hemsida.