• Foto: Josua Kärnbo for Dopest

slowthai åtalad för två fall av våldtäkt

Den prisbelönte brittiske rapparen åtalas för två fall som ska ha skett i Oxford 2021, bokad att spela i Stockholm nästa vecka

Den brittiske rapparen slowthai har på senare år växt till att bli en av landets största internationella genombrott inom hiphop. Albumen "Nothing Great About Britain", "TYRON" och senaste "UGLY" har alla streamats upp mot hundratals miljoner gånger på Spotify, samt att artisten själv belönats med priser som en Grammy och en Mercury.

Nu kan The Guardian rapportera att den 28-årige Tyron "slowthai" Frampton deltog i en kallelse till Oxfordshires rättssal under tisdagen, då han via videolänk bemötte åtal för våldtäkt mot en kvinna i Oxford under 2021. I rätten bekräftade han endast sitt namn och sin adress, innan han släpptes mot borgen för att återvända till rättegång i Oxford Crown Court nästa månad.

Än så länge finns ingen vidare information om fallet, men slowthai själv har uttalat sig om situationen via Twitter.

Det är inte första gången slowthai hamnat i kontroverser för sexuella brott. 2020 vann han ett pris för "Hero of the Year" på NME-galan och när han gick upp för att ta emot priset betedde han sig olämpligt mot programledaren Katherine Ryan med flera sexuella anmärkningar, vilket resulterade i ett bråk med den buande publiken. Efter händelsen bad rapparen om ursäkt offentligt, vilket Ryan godtog.