Snabba Cash blir orginalserie på Netflix

Andra svenska serien Netflix producerar

Netflix gick idag ut med att Snabba Cash, blir en helt ny originalserie i sex delar skapad av manusförfattaren Oskar Söderlund och författaren Jens Lapidus.

Den nya originalserien utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i Snabba Cash-triologin där vi såg Joel Kinnaman göra sitt genombrott. Historien vi kommer att få följa sägs vara turbulent där jakten på status och pengar är starkare än någonsin. Där författaren Jens Lapidus lägger fokus på entreprenörsdrivna finansiella eliten och den kriminella världen som tillsammans har blivit än mer brutal, kaotisk och skoningslös. Och att när dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak.

”Jag har längtat efter en fortsättning på SNABBA CASH. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer att bli fantastiskt”, säger Jens Lapidus.

Serien kommer att spelas in i Sverige under 2020, producerad med hjälp av SF Studios. Det blir Netflix andra originalserie efter Malin Persson Giolitos ”Störst av allt” som kom ut tidiare i år.