Tidigare har han rappat under artistnamnet Anansi, men när det nu är dags för comeback i båset gör Khalil Ghazal det under eget namn.

Många känner honom dock som Osman i den hyllade Netflix-serien Snabba Cash, en av de mest tongivande karaktärerna som ingick i Ravys gäng. Khalil beskrev det om att rollen kändes naturlig att ta sig an och två framgångsrika säsonger senare är karriären ett faktum. Rollen som Osman ledde till filmen "Stammisar" där han spelade mot Guldbagge-nominerade Carla Sehn och när han idag släpper singeln ”Hög Standard” är det samtidigt som "Bullets" går upp på bio.

 ”Jag har sedan barnsben förstått att chanser inte dyker upp hela tiden, framförallt inte i vissa miljöer, jag har förståelse för krabbmentaliteten som gärna drar ner en. Därför är det extra viktigt för mig att öppna dörrar, att visa vägen för andra kreatörer med egna drömmar och mål", säger Khalil själv om sitt artisteri.

Att visa vägen är definitivt något Khalil har gjort med sin mångsidiga karriär, där han förutom skådespeleri och musik även ägnat sig åt poesi. På "Hög Standard" visar han även på sin breda musikaliska palett, där han switchar mellan flows som gränsar mot både sång och stundtals spoken word. Beatet är kusligt och drilligt, samtidigt som det innehåller breakdowns där allt utom en ensam gitarr försvinner iväg.

"Det jag som har för hög standard, det är inte ditt fel
Alla har skelett i garderoben, jag har likben"

Texten och sättet Khalil levererar den på visar även på en mognad som kanske har kommit med alla nya erfarenheter sedan debuten som Anansi under 2019. Med en kommande EP och internationella filmer som Daniel Espinosas "Madame Luna" ser det inte heller ut som att han planerar ut på att sluta skaffa sig dessa erfarenheter, vad de mynnar ut i musikaliskt framöver ska bli mycket spännande att ta reda på.

Lyssna på "Hög Standard" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!