Så ska Snapchats uppdatering skydda tonåringar

Efter kritik från flera håll angående appens säkerhet för unga vill de nu göra en förändring, här är alla åtgärder

Snapchat har tidigare kritiserats för att vara en osäker plats för barn, med rapporter om att appen använts inom organiserad brottslighet och vid sexuella övergrepp. För att göra appen till en säkrare plats för unga inför därför nu Snapchat ytterligare åtgärder för tonåringar under 18 år, så att de får en ännu bättre och mer åldersanpassad upplevelse i appen.

"Vårt mål är att hjälpa Snapchat-användare att kommunicera med sina riktiga vänner i en miljö som prioriterar deras säkerhet. Med utgångspunkt i befintliga säkerhetsfunktioner som vi redan har i appen, inför vi idag nya åtgärder för att ytterligare skydda 13-17-åringar från potentiella faror online", säger Jacqueline Beauchere, Global Head of Platform Safety på Snap Inc.

Dessa säkerhetsåtgärder kommer att börja rullas ut under de kommande veckorna, varav de åldersanpassade innehållsupplevelserna och Strike-systemet redan aktiverats.

Här är en närmare förklaring på alla nya säkerhetsåtgärder:

  • Popup-säkerhetsvarning: Snap rullar ut en ny funktion som skickar en popup-varning till en tonåring om de kontaktas av någon de inte delar gemensamma vänner med. Detta meddelande kommer att uppmuntra tonåringen att noga överväga om de vill ha kontakt med den här användaren och kommer att uppmuntra dem att inte acceptera om det inte är någon de litar på.

  • Starkare krav på gemensamma vänner: Snap kräver redan att en 13-till-17-åring har flera gemensamma vänner med en annan användare innan de kan visas i sökresultat eller som ett vänförslag. Snap höjer nu denna gräns för att kräva ett större antal gemensamma vänner baserat på det totala antalet vänner en Snapchat-användare har – med målet att ytterligare minska möjligheten för minderåriga att kontaktas av främlingar.

  • Åldersanpassad innehållsupplevelse: Snap kommer att ge en mer åldersanpassad tittarupplevelse på innehållsplattformarna.

  • Nytt "strejk"-system för konton som är olämpliga för ålder: För att hjälpa till att slå ner på konton som inte utgör något omedelbart hot men som ändå bryter mot Snaps regler har Snap lanserat ett nytt Strike-system. Med detta system tar Snap omedelbart bort olämpligt innehåll som det proaktivt upptäcker eller som rapporteras till Snap. Om de ser att ett konto upprepade gånger försöker kringgå reglerna kommer Snap att avsluta deras konto.

  • Utbildningsinnehåll i appen: Snap släpper nytt innehåll i appen utvecklat med det USA-baserade National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) som hjälper till att förklara risker och delar viktiga lokala resurser för Snapchat-användare. Det här innehållet kommer att visas på Stories-plattformen och visas när relevanta nyckelord söks efter.

Dessutom släpper Snap nya resurser för familjer, inklusive en uppdaterad föräldraguide om parents.snapchat.com som hur vi tillsammans håller unga säkra på nätet. De har även släppt några korta guider till appen på Youtube, som du hittar ovan.