Snart kan du köpa klassiska Air Jordan 1 Retro Low "Varsity Red"

En omtolkning av de klassiska röda, vita & svarta färgerna från "Chicago" släpps under sommaren – här är allt vi vet om release & pris

När det kommer till klassiska färgkombinationer för Nike Air Jordan är röd, vit och svart bland de mest ikoniska. Under sommaren 2024 kommer nu en ny version av kombinationen: Air Jordan 1 Retro Low ”Varsity Red”.

Sneakern, som förväntas släppas i sommar, är inspirerad av den klassiska ”Chicago” Air Jordan 1. Den har tydliga ”Varsity Red”-överlägg på ovandelen och framfoten. Basen består av en ”Sail”-ton på sidopanelerna och en perforerad tåbox, medans Swooshen är i svart.

Den låga designen vilar på en off-white mellansula, som kompletteras av en ”Varsity Red” gummisula. Skorna har även svarta skosnören och en svart krage som matchar den tonade ”Sail”-tungan.

Nike Air Jordan 1 Retro Low OG SP ”Sail/Varsity Red/Black” har i skrivande stund inget bekräftat releasedatum, men ska enlitg läckaren @EldenMonitors lanseras under sommaren på Nike SNKRS och hos utvalda återförsäljare till ett pris av cirka 1 500kr ($140).