• Pressbild

Snoh Aalegra tillbaka med ”Ugh, those feels again”

Med sitt självklara glittrande, soul-influerade sound och unika röst-ID går hon från klarhet till klarhet.

Lugnet före stormen, så kan man enklast beskriva den känsla som hängt i luften likt ett lågtryck i väntan på Snoh Aalegras andra studioalbum - Ugh, those feels again

Snohs senaste release FEELS från 2017 rörde upp mycket känslor och dagens släpp, som går i samma magiska tema, likaså. Hon berör ämnen som ångest, utanförskap och destruktiva förhållanden, men snuddar även vid självkärlek och hoppfullhet. Albumet är svävande och melankoliskt. Likt yin och yang har Ugh, those feels again både en skugg- och en solsida. Inledningsvis är plattan ljus och hopfull medan andra halvan för lyssnaren på en "trip down memory lane" till samma sinnesstämmning som på FEELS. På uppföljaren fortsätter Snoh utveckla sitt persona och sound, och genom musiken berättar hon sin historia baserat på livserfarenhet som iransk kvinna. Albumet släpps via Artium / Kobalt.

 

 

Vad gör man när rädslan för att ge in för sina känslor är för stor? När kärlek gör ont? Eller när en relation plötsligt rinner ut i sanden? Genom sången förmedlar Snoh precis det som de flesta människor genomgått i ett fast eller tillfälligt förhållande, antingen med någon man älskar eller i den relation en har med sig själv. Den emotionella 14-spårs-EPn är en tidsresa som för lyssnaren genom de tre genrer som var utmärkande för 70-, 80-, och 90-talet. Nämligen: soul, pop och R&B. Om FEELS innehöll flera hyllade features, är dagens uppföljare snarare 100% Snoh Aalegra. Med sitt självklara glittrande, soul-influerade sound och unika röst-ID går hon från klarhet till klarhet. Ugh, those feels again känns något mindre kommersiellt än debutalbumet, men ger också ett mognare och personligare intryck.

Likt andra svenska artister som Lykke Li, Cherrie och Yung Lean rör sig Snoh Aalegra mot en stor internationell succé, dessutom med flera utländska gästinhopp och samarbeten i bagaget. Har du inte hört talas om henne ännu, är det dags att lägga Snoh på minnet. Inom en snar framtid lär hon vara namnet på allas läppar ...

Vem är Snoh Aalegra? 

Sedan tonåren (om inte ännu tidigare) har musikskapandet varit en självklar del av den svensk/iranska sångerskan och låtskrivarens liv. Redan vid 14 års ålder signades hon till ett skivbolag för första gången. Dessutom har hon haft ingen mindre än den ikoniska Prince som mentor. 2015 kom debut-EPn There Will Be Sunshine och året därpå släpptes minialbumet Don’t Explain. Dock var det 2017 som Snoh hade sitt stora internationella genomslag med debutplattan FEELS på vilket hon samarbetade med artister som Vince Staples, Logic och Vic Mensa. Nu är hon signad till No I.Ds (Drakes producent och låtskrivare) skivbolag Artium Records.

 

 

Snoh Aalegra - Ugh, those feels again

1.Here Now (Intro)
2.I Want You Around
3.Situationship
4.Whoa
5.Find Someone Like You
6.Toronto
7.Love Like That
8.Be Careful
9.Charleville 9200 Pt II
10.You
11.Njoy
12.Nothing To Me
13.I Didn’t Mean To Fall In Love
14.Peace