• Artium Recordings / Roc Nation

Snoh Aalegra briljerar på nya skivan ”TEMPORARY HIGHS IN THE VIOLET SKIES”

R&B-drottningen skiner starkare än någonsin

Den framgångsrika svenska R&B-drottningen Snoh Aalegra är idag tillbaka med sitt efterlängtade tredje album. Temporary Highs in the Violet Skies, som följer upp genombrottsskivan Ugh, Those Feels Again, innehåller bland annat samarbeten med albumaktuella Tyler, The Creator och James Fauntleroy. Exekutiva producenter på nya skivan är No I.D., Izabelle P Wilson, och Snoh själv.

Det blir en riktigt underbar blandning av stilar på det 15-låtar långa projektet. Öppningen "INDECISIVE" är fylld med stämning. Produktionen byggs upp med bland annat poppiga synthar, rattlande hi-hats, och gudomliga beat-switches. Det avslutar med klimatiska leads som vackert lämnar oss in i nästa spår: singeln "LOST YOU".

En av höjdpunkterna följer strax därefter, med den soul-fyllda "IN YOUR EYES". Fyrtaktsnedräkningen slänger oss rakt in i den lugna banger som givetvis gästas av Pharrell. Bakgrundssången är Kanye's nyaste side-kick Ant Clemons, som vackert integreras med sången och produktionen. Superstar-proddarna The Neptunes blir en perfekt match med Snoh som nonchalant flyter över de sköna baslinjerna. Delar av låten skulle nästan passa in på Tyler, The Creator's IGOR eller till och med Cherry Bomb: en artist som dessutom gästar två av albumets höjdare.

Tyler & Aalegra blandar vibes och genrer på högsta nivå med "NEON PEACH". Från poppiga trummor och soulfulla vokaler, till rap: upplevelsen liknar inte något man hört tidigare.

Spår 8 & 9 blir döps efter projektets titel. Ena sidan ger oss den mörka och känslosamma "TEMPORARY HIGHS", som helt skippar något form av slagverk. Hon diskuterar djupa samtalsämnen om livet och dess mål, som allt till slut visar sig vara temporära.

"I know I've prayed for these moments
I chased after these moments
All these temporary highs
[...] Is it worth it?"

På andra sidan har vi "VIOLET SKIES", som inte heller lägger explosivitet i fokus, men låter lyssnaren övergå från det djupa till det gladare - det låter som en vår- eller sommarkväll på en .wav fil.

James Fauntleroy hoppar in på "ON MY MIND", vars produktion låter lyxigare än någonsin. Vackra pianomelodier spelas med loopande röst-samples och nästan Mike Dean-liknande baser samt synths. Snoh's oslagbara röst diskuterar en bortglömd kärlek över de vackra harmonierna. Fauntleroy levererar en emotionell och tystlåten vers när beatet tar ett lofi-drag och blir klockrent lowkey - en fantastisk avslutning.

Snoh Aalegra's extrema talang visas upp tydligare än någonsin på vad som kanske blir till årets R&B / Soul-platta. TEMPORARY HIGHS IN THE VIOLET SKIES" blir till hennes mest bearbetade och kompletta projekt hittills - något som inte var lätt att slå med tanke på den mästerliga diskografi sångerskan redan samlat på sig.  Med co-signs från gamets största namn, lämnar hon oss hungrigare än någonsin för vad som framtiden har att erbjuda.

Lyssna på albumet nedan!

Följ Dopest för mer info om kommande släpp inom musikvärlden...