Så lurade Snoop Dogg världen med sitt rök-stopp

En av världens mest profilerade rökare gick nyligen ut & tog avstånd från aktiviteten, därför vände han

I helgen publicerade den legendariska rapparen och rökaren Snoop Dogg ett uttalande på sina sociala medier, där han lovade att sluta röka. Han hänvisade till samtal med familj och vänner angående sitt beslut och bad om "respekt för hans privatliv" under denna period.

Det dröjde dock inte länge innan vi fick svaret på vad Snoop egentligen menade med "giving up smoke", då han under måndagskvällen publicerade en video som upprepade uttalandet i ett nytt kontext.

"Jag är klar med rök. Jag blir rökfri med @SoloStove" skriver Snoop till en video som gör reklam för en ny artificiell eldstad. Solo Stove är en amerikansk tillverkare som gör olika eldprodukter, inklusive ljus och eldar. Deras nyaste produkt är en eldstad utan rök, som säljs med sloganen "GO SMOKELESS".

Många var förståeligt nog skeptiska redan från början då rökning, som Snoop Dogg själv säger i reklamen, är typ hela hans grej. Han medverkar inte bara på flera 420-anthems som "The Next Episode" med Dr. Dre & "Young, Wild & Free" med Wiz Khalifa, utan har även prisats för sitt engagemang i rörelsen för lagliggörande av Cannabis i USA.

Bland de som lurades var dock rap-kollegan Meek Mill, som svarade på Snoops original-tweet om att sluta röka med en lång utläggning om varför han själv tänkte sluta med rökandet. Han berättade för sina följare om hur diagnosticerats med "lite emfysem" i lungorna, vilken kan utvecklas till värre sjukdomar till följd av exempelvis rökning. Han har dock inte kommenterat löftet efter att Snoop Doggs PR-trick avslöjades, så vi får helt enkelt vänta och se ifall han planerar att infria det.