SödraSidan släpper "Staden i natten" med SimmeWox och Simon Erics

SödraSidan släpper en ny sommarhit med SimmeWox och Simon Erics.

SödraSidan släppte idag en ny singel tillsammans med två nya namn SimmeWox och Simon Erics. Låten ”Staden i natten” beskrivs av duon själva som en ”somrig vibe som flörtar med house i vissa stunder”. En lyrikvideo släpps nästa vecka. Dopest fick en kort pratstund med en av artisterna SimmeWox för att ta reda på vem han är.

För de som inte vet vem du är, beskriv dig själv, vem är du? 

Mitt namn är Simon Woxblom (Simmewox), jag är 24 år gammal och har musik som största intresse sen barnsben. Började skriva och prodda egna låtar i 14 års ålder men sen hade jag ett uppehåll på 3 år. Sen fick jag bara ett sug att ta tag i det igen då jag gick all in för det! Har sedan dess gjort musik med en vän som producerar allt vid namn Adrian Schempp och vi fann kemi i musik trots olika genrer från start och bollade idéer tills musiken vi gjort idag.

Berätta om låten ”Staden i natten” och hur det kommer sig att du fick gästa SödraSidan?

Staden i natten gjorde jag och min producent Adrian för länge sedan och höll den till att vi skulle släppa den den här sommaren. Adrian tog in en vän vid namn Simon Erics som gjorde en monster refräng och allt tog fart. Chrippa från SödraSidan hörde av sig till mig, frågade efter beats och vem som proddar (vi känner varann sen innan). Då svarade jag att det var min kollega Adrian som gör beatsen och skickade ”Staden i natten” som senaste vad vi gjort. Han fastnade för den och jag erbjöd honom vara med och han var på. Sen ringde Chrippa mig och sa att han ville ha med Jutte (från SödraSidan) sedan skrev de sina verser och sedan fick Adrian sätta ihop allt! Jag har sett upp till de här grabbarna sen jag var liten så det var en ära att göra en låt tillsammans med de.

Vilka artister inspireras du av?
Har många, både svenska och utländska. Jag inspireras inte av just en genrer kan vara allt ifrån Eminem, Bone Thugs till Tommy Nilson, Veronica Maggio eller Guns N’ Roses. Lyssnar alltid på helhet och meningen med låten och dess framförande kombinerat med olika instrument och hur man kan anpassa rösten till vissa specifika delar.
Vad kommer härnäst för SimmeWox?
Härnäst har vi, jag och Adrian snackat om en EP. Vi har en del på lager men ska finslipa och lägga till. Kommer nog inte förrän hösten!

Lyssna på låten nedan och håll utkik efter videon som släpps snart.