Singelsläpp: sokhi – ”Racer car”

sokhi placerar Göteborg på RnB-kartan.

Dagens svenska musikproduktion kretsar allt för ofta kring Stockholmsområdet. Det är lätt att missa musiksläpp som sker utanför huvudstaden. Det verkar dock som om ett gammalt mönster håller på att brytas, något som märks tydligt i staden där "alla heter Glenn". Pop har alltid varit stort i Göteborg, men på senaste tiden har hiphopscenen fått ett uppsving med artister som Sammy & Johnny Bennett, Adoo och Hanna Moody.

Nu har Göteborgs hiphopscen fått ytterligare ett tillskott - nämligen sokhi. Fast helt ny är han faktiskt inte. sokhi är egentligen ett relativt välkänt ansikte, men på Göteborgs popscen, då han tidiga medverkat i Happy Hands Club. Likt många andra artister valde han sedan att satsa på solokarriären, byta namn, genre och börja sjunga på svenska.

"Rullar smooth som en Tesla fast jag pushar upp med gasolin"

Nu följer sokhi upp debutsingeln ”Låt Mig Glömma Bort Mig åt Dig” med nya låten ”Racer car” som släpps via VårØ Records. På ”Racer car” finns en tydlig lekfullhet och inledningsvis låter beatet nästan som ett spelsoundtrack. Visst vore det en lögn att påstå att artistens musik inte kan liknas vid Lorentz, men sokhi vågar trots allt testa gränserna och röra sig utanför ramarna för hur modern hiphop och RnB ska låta. Det är troligtvis just därför det är så svårt att genrebestämma musiken. Alla försök till att placera in artisten i något sorts fack känns förgäves. Så vi struntar helt enkelt i det!

Fler musiksläpp utlovas under sommaren.Håll utkik på hemsidan och missa inte att streama låten nedan.