Ta en titt på sommarens hetaste unisex-dofter

DOPEST listar de hetaste unisex dofterna inför sommaren 2020

Byredo Sundazed 

Vart: Byredo

Pris: 1300 kr / 50ml

Sundazed av Byredo är en fräsch och uppfriskande doft med mandarin och citrus som övernoter. Doftens upplivande karaktär kompletteras av en pudrig vit mysk samt söta noter av sockervadd och jasmin. Den uppfriskande Sundazed-doften fångar den perfekta bilden av en varm, nostalgisk sommardag. Om solen var en doft skulle den lukta som denna parfym

 

Christian Dior Belle De Jour

Vart: Dior

Pris: 2200 kr

Belle De Jour, som på svenska översätts till "vacker om dagen", är en lyxig, pudrig och träig doft åt det söta och fruktiga hållet. Noter av persika, päron och ros gör denna doft till den perfekta för dig som vill lukta som en dessert gjord på sommarens godaste frukter. Den söta och fruktiga sidan - tillsammans med de pudriga och träiga tonerna gör den här doften perfekt att bära under dagen, men också under den lyxigare sommarkvällen.

 

Le Couvent des Minimes Aqua Solis

Vart: Kicks

Pris: 420 kr / 50 ml

En uppfriskande men kryddig och solvarm doft med toner av kardemumma, citrus och mandarin. Denna doft från parfymhuset Le Couvents serie Cologne Botanique är perfekt för dig som vill ha en uppfriskande aroma, men inte vill släppa på de varma, kryddiga tonerna. 

 

Hermès Eau de Rhubarbe 

Vart: Kicks

Pris: 880 kr / 50 ml

En doft åt det fruktiga, syrliga och söta hållet. Hermés Eau de Rhubarbe har en perfekt syrlig krisp av bär och rabarber som kompletteras av en sötare och jordnära vit mysk. Den är väldigt enkel att bära då parfymen inte har några tunga, kryddiga toner. Passar perfekt för sommarens alla väder då parfymens fruktiga sida piggar upp, medan den pudriga mysken framhäver en varmare doft som passar perfekt en dag då sommarregnet faller. 

UNIFORM CASSIS

UNIFORM är det nya svenska parfymhuset som specialiserat sig på parfymoljor. Tillskillnad från vanliga sprayparfymer så innehåller deras parfymer ingen alkohol och därav sitter de oftast bättre på huden. Parfymen appliceras med en rollerball.
 
Doften ”CASSIS” från deras debut är en pudrig och grön sommardoft med noter som fikon, cocos, samt sandelträ.  Denna doft passar perfekt till alla lägen och deras förpacknings-design gör att du kan ha med dig parfymen överallt.”

 

Byredo Gypsy Water

Vart: Byredo 

Pris: 1300 kr / 50 ml

Med Gypsy Water har parfymhuset Byredo tagit fram en subtil doft som passar sommarens alla tillfällen. Denna är till dig som vill bära en enkel doft som drar till sig många komplimanger. Gypsy Water är en rökig men uppfriskande doft med syrliga toner av bland annat citrus, enbär och lime. Parfymens kryddiga toner består av peppar och incense-rök. 

Byredo Pulp

Vart: Byredo 

Pris: 1300 kr / 50 ml

Den här doften är för den som vill synas och ta plats. Pulp är en uppfriskande, fruktig, syrlig och blommig doft med toppnoter av citrus, kardemumma och svarta vinbär. Parfymens basnoter motsvarar de fruktiga och blommiga vibbarna som representeras av fikon, äpple och tiareblomma. Pulp har även en kryddigare sida av brända mandlar och cedar. Vill du fylla ett helt rum med en unik och uppfriskande doft? Då är Pulp för dig.