Sonos Move – första trådlösa Sonos-högtalaren för utomhusbruk

Med Move tar Sonos för första gången steget ut från hemmet och erbjuder ljud både inne, ute och i farten.

Sonos presenterar idag tre nya produkter som lanseras hösten 2019: Sonos One SL, en version av Sonos One utan inbyggda röstassistenter, Sonos Port, en uppdatering av Sonos Connect och Move som är Sonos första trådlösa högtalare och markerar företagets första steg utanför hemmet.

”Move tar valfriheten till nästa nivå. För första gången kan du ta med dig Sonos vart du vill. Move markerar början på en ny era för Sonos – en era där högkvalitativt ljud inte bara fyller ditt hem, utan också kan följa dig under hela dagen.” sa Patrick Spence, vd för Sonos. 

Nya Sonos Move passar för såväl inomhusbruk och ger kraftfullt ljud när användaren är i farten – den beskrivs som två smarta högtalare i en. Högtalaren har en stor trådlös räckvidd och är integrerad i Sonos-systemet, till och med när den placeras i trädgårdens mest avlägsna hörn. 

Move kommer i en stilren oval design i skuggad svart, detta kompletteras med ett slitstarkt hölje som tål fall, stötar, regn och fukt, damm och smuts, UV-strålning och extrema temperaturer. Batteriet är utformat för att vara hela dagen och ger upp till tio timmars kontinuerlig speltid med en laddning. 

Move har stöd för både Google Assistent och Amazon Alexa*. De är inbyggda så att användaren kan spela upp musik, lyssna på nyheterna, få svar på frågor och mycket mer utan att behöva använda händerna när Move är ansluten till Wi-Fi. 

Move blir tillgänglig globalt på sonos.com och hos utvalda återförsäljare från och med den 24 september för 4 499 kr.