• Foto: Sony
  • Foto: Sony
  • Foto: Sony
  • Foto: Sony
  • Foto: Sony

Sony släpper kontroll till Playstation 5 anpassad för funktionsnedsättningar

”The Access Controller” har full anpassning med utbytbara knappar och spakar, flera greppvariationer även inkluderade

Sony och deras Playstation 5 tar stora kliv mot att göra gaming inkluderande för alla med sin nya kontroll "The Access Controller". Kontrollen är skapad för att ge så mycket möjlighet till anpassning som det går, genom olika innovationer både i hårdvaran och inuti PS5:ans inställningar.

Med kontrollen paketeras ett sortiment av bytbara knappar och spakar som kan bytas ut för att ge bästa möjliga upplevelse. "Analog-stick"-spakarna kommer i standardstorlek men även i kupol- och ball stickformat. Knapparna kommer också i olika former inklusive mjuka, platta, breda, utstickande och kurvade.

När det gäller huvudenhetens kropp kan spelare hålla den i handen som en standard kontroll eller på en platt yta, vilket är bra om man vill spela liggandes. Den kan också vändas 360 grader eller sättas på ett stativ. Dessutom kommer huvudenheten med fyra 3,5 mm AUX-portar placerade runt omkring för att kopplas till hörlurar och andra tillbehör.

Knappkonfigurationen kan ändras efter preferens. Foto: Sony

När själva Playstationet är igång kan man även själv bestämma vilka knappar som ska göra vad genom en specialiserad konfigurationsmeny. Där ges möjligheten att karta ut exakt hur man vill att knappar som X, R1 och OPTIONS ska sitta på ens egna kontroll.

Inget exakt datum för release har kommit ännu, men du kan registrera dig för uppdateringar via Sonys hemsida så länge!