Soulja Boy ber om ursäkt till J.Cole

Kallade rapkollegan för ”stupid b*tch”, konfronteras av Nicki Minaj

Det var i helgens om Soulja Boy tog till Instagram för en av sina typiska rants, som denna gång riktades mot J.Cole. Tidigare har han bröstat upp sig mot rapkollegor som Tyga & Drake med meme-värdiga resultat, men denna gång verkar han ha backat innan det blossade upp på riktigt.

Det hela började med att J.Cole gästade Lil Yachtys podcast A Safe Place, där de diskuterade musikaliska influenser. Cole kom då in på att Soulja Boy revolutionerade hans syn på hiphop när han slog igenom med "Crank That" under mitten av 00-talet. Cole berättar hur han, som är uppvuxen på att uppskata lyrik och teknik, först motsatte sig nya rappare som Soulja Boy för att sedan börja uppskatta den delen av hiphopen för vad den är.

"Jag förvandlades från en hatare till en uppskattare. (Jag tänkte) vad kan jag hitta som är fantastiskt med det här? Vad kan jag hitta som är bra med det här? Vad kan jag hitta som är på gång? Det förändrade mig som konstnär. Jag blev en bättre konstnär", säger Cole i podden.

Vad Soulja Boy verkar ha missat är just den avslutande delen, att Cole uppskattar hans musik, för strax efter att podden släpptes gick han ut på Instagram Live och attackerade Cole verbalt. Han kallade honom bland annat för en "stupid b*tch", "lame rapper" och för en "dirty ass, bummy, homeless-looking n***a".

De hårda orden nådde Nicki Minaj, som konfronterade Soulja i en ny Instagram Live i dagarna efteråt. Hon säger att Soulja överreagerar, "doing the most", och att han missförstått hur Cole egentligen gav honom cred för att ha förändrat hiphop-landskapet. Soulja verkade tänka till i samtalet och kort därefter tog han till Twitter (X) för att förklara sig och be om ursäkt.

Slutet gott allting gott.