Soundtracket till "Spider-Man: Into the Spider-Verse" ute nu

Ett feel-good album med fokus på hip hop.

Det är tydligt hur hiphopen har tagit sig in i populärkulturen när den dyker upp på bioduken. Det var i oktober som första singeln från Spider-Man: Into the Spider-Verse släpptes. Låten ”Sunflower” av Post Malone och Swae Lee blev direkt en hit och med sina redan 180 miljoner streams satte singeln ribban högt för resten av soundtracket. Den 14 december (21 i Sverige) hade filmen världspremiär och i samband med detta släpps resterande låtar.

Detta album är fullt av starka feautures från välkända namn såsom Ski Mask The Slump God, Aminé, Denzel Curry och Juice WRLD. På ett av skivans mörkare spår, Scared of the dark får vi även höra ett samarbete av Lil Wayne, Ty Dolla $ign samt den bortgångne artisten XXXTentacion.

Texterna har ett genomgående tema om att våga stå upp för vad som är rätt, sin familj och framför allt sig själv. Något som också verkar gå hand i hand med filmen. I albumet kan du förvänta dig allt från latin-inspirerad dancehall från Nicki Minaj, Bantu och Anuel Aa, till pampiga feel-good anthems av bland annat Vince Staples och Jaden Smith.

Soundtracket består av 13 spår och du kan nu lyssna på det nedan.