Sousa gick från boxning till båset – debuterar med "SÅDÄR"

Senaste tillskottet till skivbolaget HighNote klev in musiken efter en framgångsrik karriär inom boxning – nu kommer första singeln

Nykomlingen Sousa har en imponerande bakgrund som boxare. Han vann de flesta mästerskapen i sin viktklass under sina yngre dagar och var högt rankad och lovande, vinnare av King of The ring 2014 vilket gav honom erkännande inom sporten.

Han slutade tävla år 2018 efter att han skadade sig, vilket ledde till en operation där läkaren bad honom sluta boxas. Detta på grund av alla skador i händerna som han fått genom åren. Efter 2 år av rastlöshet så ville han hitta en ny passion och hittade musiken med hjälp av sina vänner som redan höll på med musik. Han linkade upp med HighNote och har sedan dess börjat satsa på riktigt.

Sedan han började röra sig i studion har han fått beröm från artister som Pato Pooh, STOR & Cherrie för hans texter, något han nu visar upp på debuten ”SÅDÄR”. Han lägger rader om ett stormigt förhållande över ett beat från Nordik Beatz som blandar drill med pop och samples som för tankrana till UK-garage.

”Låten handlar om en man som kämpar med osäkerhet och svartsjuka när hans partner dansar med andra. Han undrar över sin plats i hennes liv och säger att om det inte är kärlek, så har han aldrig känt riktig kärlek”, säger Sousa.

Lyssna på ”SÅDÄR” och mer ny musik i DOPEST Playlist!