Spana in kommande FC Barcelona-inspirerade Nike SB Dunk Low

Ultimata skon för alla Barça-fans

En del av Nike och Nike SB’s enorma Dunk-hype har visserligen saktat ner under de senaste månaderna, men trots detta fortsätter nya färgställningar att rulla in. Idag får vi en tidig look på en kommande modell, som onekligen delar samma grafisk profil som den legendariska fotbollsklubben FC Barcelona.

Likt den färgblockeringen vi fick på årets anpassbara Nike-ID Dunks, ser vi hur den ikoniska vinröda färgen tar över hälen och kvartspanelen i form av mocka. Mörkblått sådant finner man på tårna. När man tar en titt på den högra skon märker man dock hur färgerna inverteras för en unik mis-match upplevelse, något som Nike inte är nybörjare till. Mörkgula detaljer pyntar båda skornas läder-Swoosh samt loggor, och får verkligen FCB-estetiken att poppa. Färgerna ligger på en helvit mittsula och en gul outsole, som ger det hela en riktigt OG, nästan antik look: perfekt för en klubb med så pass rik historia.

Läckan @wavegod_thelegend gav oss inget mer än bilder, så vare sig släppet sker officiellt i samarbete med Barcelona är ännu oklart. Nike har dock sedan 1998 sponsrat klubben, vilket definitivt öppnar dörren till ett collab. Inget officiellt datum har ännu angetts för skorna.

Följ Dopest för mer info om kommande släpp och håll utkik på vår releasekalender för mer…